BLOG DIVULGATIVO

jueves, 5 de diciembre de 2013

COCIÑA GALEGA

Larpeiros

Larpeiros pretende chegar aos afeccionados á cociña e, a través do humor, das curiosidades e dos bocados lixeiros de información, a outros públicos máis amplos.
Larpeiros é un programa en que a comida é tamén un pretexto para pasar na tele un tempo divertido, igual que na vida cotiá.
Para os galegos producir alimentos, vendelos ou mercalos, cociñalos e comelos son actividades cun marcado carácter social. Compartimos esas actividades dándolles un aire festivo. Ese carácter da cociña e da comida -comer e falar do que comemos- é o punto de partida para un programa que ten receitas, pero trata sobre todo da relación das persoas coas cousas de comer. Por iso Larpeiros non propón un programa de cociña senón un programa sobre xente que cociña, como e que se divirte facéndoo.
Por todo isto, a cociña do programa está ocupada por varias persoas que cooperan, opinan e divírtense diante do lume, con micro vídeos que achegan informacións, curiosidades, trucos culinarios ou pingas de humor.

Este post está realizado con la colaboración de JMTP y está dedicado a mi gran amigo Manolo Estévez, gallego de pro, natural de Quiroga (Lugo). Comer con Alolito es un placer, siempre tiene cuatro o cinco frases ingeniosas para partirse de risa, aparte de guisar estupendamente el lacón con grelos o el pulgo con cachelos.


(NOTA: La palabra "larpeiro" en galego equivaldría a "güitre", es decir, persona que come con "gola".

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Sera polbo a' feira penso eu...

J.I.D. dijo...

En galicia el pulpo no se suele comer con patatas. Alolito, cuando al pulpo le falta poco, echa los cachelos enteros y luelo los parte y, en efecto, se aderezan como el pulpo a la gallega. En Galicia hay "ferias" todos los meses, uno o dos días y en todas las poblaciones hay un pequeño mercado destacando los puestos de las "pulpeiras".